Felhívás diákoknak otthonról is végezhető közösségi szolgálati feladatra


Könyvtárunk lehetőséget biztosít a középiskolás (9-12. osztályos) diákok számára, hogy közösségi szolgálatuk egy részét nálunk teljesítsék, amennyiben iskolájuk szerződésben áll intézményünkkel.

Az épületen belüli feladatok ellátására jelenleg nincs lehetőség, így most otthonról segíthetsz nekünk és a könyvtár olvasóinak.

Készíts képes vagy videós könyvajánlót, plakátot kedvenc könyveidről vagy szerzőidről!

Mielőtt bármit küldenél, érdemes egyeztetnünk a választott témáról, hiszen nem biztos, hogy ugyanarról az íróról vagy könyvről több ajánlót is szeretnénk kitenni. Kérdéseiddel és ötleteiddel keress bátran az alábbi elérhetőségen: kozossegiszolgalat@pmk.hu (Kovács-Buday Zsuzsi, kapcsolattartó)

Előfordulhat, hogy elsőre nem tudjuk elfogadni a munkádat, esetleg javításokat kérünk, ezt ne vedd zokon, hisz már eleve örülünk, hogy olvasol és jelentkeztél a feladatra.
Az elfogadott munkák online felületeinken (facebook, honlap) jelennek meg, egyes plakátok az olvasói terekbe is kikerülhetnek.

 

A beküldendő munka tartalmi és formai szempontjai, illetve amire érdemes figyelni:

Képes, szöveges könyvajánló:
A szöveg részben vagy egészben saját megfogalmazás legyen (tehát ne pusztán a könyvfülszövegét tartalmazza). Idézetek esetén jelöld a forrást! (Ehhez kaphatsz könyvtárosi segítséget is.) Tüntesd fel a szerző(k) teljes nevét, a könyv(ek) pontos címét!

Könyvajánló videó:
Csak akkor küldj videót, ha annak megjelentetéséhez szüleid is hozzájárulnak! Legyen érthető a szöveg, látható a kép! A küldött fájl max. 500 Mb, felbontása minimum 1920x1080 képpont legyen!

Plakát:
A kép többféle technikával készülhet, de fontos a jól láthatóság (pl. rajz esetén). Jelöld a képek forrásait, amennyiben azok nem sajátok! Használhatsz képszerkesztő és plakátkészítő programokat. A kész plakát mérete lehet: A4 (210 x 297 mm), A3 (420 x 297 mm), weboldalra: 650 x 920 pixel (jpg vagy png).

 

Örömmel várjuk a jelentkezéseket