július 2021

Pest Megyei Könyvtárosnap

2021. július 7-én szerdán a Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár adott otthont a Magyar Könyvtárosok Egyesülete Pest Megyei Szervezete éves találkozójának. A szakmai napon részt vett és köszöntőt mondott Fülöp Zsolt, Szentendre polgármestere.

Géczi János előadása

Hogyan lett a rózsa az édenkert, majd a teremtés harmóniájának a szimbóluma? Miért festettek rózsát a felvonulási épületre Knósszoszon? Milyen gyógyszerek alkotóeleme volt különböző korokban és helyeken, És mi köze a rózsának az erotikához? A rózsa rejtvény, amely megfejtésre vár.

Megújítottuk és egyszerűsítettük a beiratkozást könyvtárunkba


Kedves Olvasónk!

Ezentúl egy könyv áráért használható a könyvtár összes szolgáltatása: bővülő kínálatunkban elérhető a gyerekkönyvtár, fonotéka, tájékoztató szolgálat, helytörténeti tár.

Így hozzáférhető évente 6000 új dokumentum, friss napilapok és folyóiratok. Újdonságként a CD-k és a DVD-k kölcsönzését is hosszabb lejárattal ingyenessé tesszük, a napi első fél óra internethasználat szintén ingyenes lesz. Emellett a pedagógusok 50% kedvezménnyel iratkozhatnak be.

Közösségi szolgálat

Nagy örömünkre szolgál, hogy május óta ismét foglalkoztathatunk középiskolásokat a közösségi szolgálat keretében. A nyári szünet kezdetétől erre még nagyobb az érdeklődés, hiszen a diákoknak több a szabadideje, nem kell a tanulás és a különórák közé bezsúfolni a szolgálati órákat. Természetesen szívesen látjuk a tanulókat tanév közben is, hiszen mindig akad tennivaló.