Fonotéka

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár zene-, audiovizuális- és médiatára, hagyományos nevén Fonotéka, intézményünk kedvelt gyűjteménye. A szolgáltatott dokumentumok száma folyamatosan gyarapszik.

A több mint 24 ezer darabból álló gyűjtemény sokféle dokumentumtípusból áll, tartalmilag a művészetek szinte teljes skáláját, a tudományokat pedig ismeretterjesztő szinten felöleli. Kiválóan képzett könyvtárosok segítik a használókat tájékoztatással, tanácsadással a teljes nyitvatartási időben. Elektronikus katalógusunkból az internettel rendelkezők otthonról is tájékozódhatnak a teljes állományról. E részlegünkben lehetőséget biztosítunk helybeni internethasználatra is.

Hangoskönyvek:
Jelentős gyűjteményünk van magyar ill. idegennyelvű hangoskönyvekből. 

Zenei CD-k: 
Az állomány legterjedelmesebb része. A zeneirodalom szinte valamennyi területe megtalálható a komolyzenétől a világzenéig. 

DVD-k: 
A sok ezer film tartalmi, műfaji ill. rendezői csoportosításban található (pl. történelmi filmek, művészfilmek, családi filmek, vígjátékok, mesék, sorozatok, zenei dvd-k stb.).

CD-ROM-ok: 
Számos magyar nyelvű enciklopédia,  adattár és ismeretterjesztő CD-ROM is kölcsönözhető. 

Bakelit lemezek: 
A zenei csemegéket kedvelők közel 2500 darabból áll komoly, -népzenei, mese, irodalmi lemezgyűjteményt kölcsönözhetnek nálunk.

Videófilmek: 
Nálunk fellelhetőek a filmirodalom azon ritkaságai is, melyek digitalizált formában még nem léteznek!

hbpmk-fonoteka.jpg