Helytörténet és helyi közösség konferencia -előadóinknak

Tisztelt Előadó!

Alábbiakban foglaljuk össze a konferenciával kapcsolatos fontos tudnivalókat.

1. Adatlap pontos kitöltése és hozzájárulások

Az alábbi linken található form kitöltésével adja meg a konferencia meghirdetéséhez szükséges adatokat, valamint kérjük, hogy adja meg hozzájárulásait a következőkhöz:

  • a konferencián videófelvétel készül az előadásokról, amelyeket később a könyvtár YouTube csatornáján közzéteszünk, illetve feltöltünk a konferencia aloldalára is,
  • a konferencia után a ppt vagy prezi előadásokat feltöltjük a konferencia aloldalára,
  • közzétesszük az előadóink elérhetőségeit a résztvevők számára.

A hozzájárulás megadása természetesen egyik esetben sem kötelező!

Kérjük, hogy az adatokat 2023. március 21-ig küldje be részünkre, hogy időben megkezdhessük a konferencia meghirdetését.

2. Előadással kapcsolatos tudnivalók

Az előadás maximum 15 perc hosszú lehet. A konferencia gördülékenysége érdekében az idő lejárata előtt 5 perccel és 1 perccel jelezni fogjuk a hátralévő időt. Kérjük, hogy ezt mindenképpen vegye figyelembe előadása elkészítésénél.

Az előadás PowerPoint vagy Prezi formában adható le. Amennyiben nem készül ilyen prezentációval, kérjük, jelezze azt is felénk, ebben az esetben az előadás címét tüntetjük fel a vetítővásznon.

Ahhoz, hogy a technikai beállást időben elvégezhessük, az előadásokat szükséges a konferencia előtt megküldeni e-mailben. Ennek határideje: 2023. április 20. Kérjük, hogy az előadásokat Gloiber Edit munkatársnőnknek küldjék a titkarsag@pmk.hu -ra.

3. Webshop

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár üzemeltet egy webshopot (https://webshop.hbpmk.hu), amelyben lehetőség van bizományosi szerződés alapján árusítani Pest megyei helytörténeti témájú kiadványokat. Amennyiben rendelkezik ilyen kiadvánnyal, könyvvel és szeretné ilyen formában is népszerűsíteni, eladni azt, kérjük, jelezze felénk és a munkatársunk fel fogja venni önnel a kapcsolatot.

4. Tanulmány

A konferenciát követően lehetőség lesz az előadásának tartalmát publikálni egy ISBN számmal ellátott elektronikus tanulmánykötetben. A tanulmánnyal szemben támasztott formai követelményeket később fogjuk elküldeni az előadóinknak.

Tisztelettel,

a Hamvas Béla Pest megyei Könyvtár munkatársai

Szentendre, 2023. március 17.