Tudás

1952-ben egy minisztertanácsi határozat rendelkezett a megyei könyvtárak létrehozásáról, amely elsőként Békéscsabán jött létre, majd sorra követték a többiek. Az alábbi játékban a „hetvenesek” a főszereplők. Ezzel a képpel mi is benne vagyunk.

Sorozatunkban – nagy költőnk születésének 200. évfordulója alkalmából – rövid blogbejegyzésekben szeretnénk bemutatni Petőfit Sándort, az embert. Milyen volt gyerekként, serdülőként, fiatalon?
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár a 2022. év őszére ismét meghirdeti 60 órás engedélyezett továbbképzési programját, „A humán könyvtári szolgáltatások minőségi fejlesztése a fejlesztő biblioterápia eszközeinek segítségével” (B/2020/008700) címmel.

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár a Kulturális és Innovációs Minisztérium döntése alapján elnyerte a Minősített Könyvtár címet.

A már megszerzett nyelvtudás szinten tartására, nyelvgyakorlásra alkalmas évszak a nyár, s hatékony eszköz a hangoskönyv.
Fonotékánkban kedvükre válogathatnak több száz idegen (főként angol, német és francia) nyelvű hangoskönyvből.

Ha már hazaérkeztetek a nyaralásból / még csak készülődtök / épp itthon nyaraltok / nyári munka utáni kikapcsolódásra vágytok...várunk Benneteket júliusban rövidített nyitvatartással a Fonotékánkban

A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár által szervezett nemzetközi szakmai nap. Szakmai továbbképzés a külföldi jó gyakorlatok hazai adaptálása érdekében.
A Hamvas Béla Pest Megyei Könyvtár (B/2020/008700) a 2022. év tavaszára meghirdeti 60 órás engedélyezett továbbképzési programját, A humán könyvtári szolgáltatások minőségi fejlesztése a fejlesztő biblioterápia eszközeinek segítségével címmel.

Az ünnepi hosszú hétvégére a szórakoztató irodalom újdonságaival várjuk Önöket.

A könyvekről részletes információt a moly.hu oldalon lévő könyvespolcunkon találnak.

Kormányfők, miniszterek, vezető szerepet betöltő államférfiak mesélik el, milyen iskolákba jártak, melyek voltak a kedvenc tantárgyaik, hogyan élték meg diákkorukat: legújabb kötetünk több száz év magyar politikusainak iskolai tanulmányait mutatja be.
Együttműködési megállapodást írtunk alá az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán működő Könyvtár és Információtudományi Intézettel.

Egy kis helytörténeti kvíz, a Földrajz Éjszakájához kapcsolódóan.

Itt elérhető.